Elada va fi a doua casa pentru elevii macaresteni

Liceul “Elada”In satul Macaresti, raionul Ungheni, a avut loc ceremonia de inaugurare oficiala a unei noi institutii de invatamant, numit “Elada”. Liceul a fost construit cu suportul financiar al mai multor instituţii de stat şi nonguvernamentale din Grecia şi Republica Moldova.  Liceul Elada se considera a fi prima institutie din cele 3 preconizate a fi construite pe teritoriul tarii in cadrul unui proiect  semnat de Ministerul Educatiei si Tineretului, organizatia nonguvernamentala “Ecumenica” si Consiliul raional Ungheni . liceul proaspăt apărut va pune la dispozitia celor 360 de elevi cele mai moderne conditii de studiu- de la aspectul exterior al liceului, pana la asigurarea salilor cu mobilier si echipament tehnic performant. Totodata, acest edificiu, cu suprafata totala de 3600 metri patrati, este una din putinele scoli care s-au construit in R.Moldova dupa obtinerea independentei. Sergiu Sascanu, primarul comunei Macaresti a adus multumiri celor care au contribuit la edificarea liceului. Sursa a adaugat ca elevii urmeaza sa fie transferati cu studiile cît mai curînd.
 Partea greaca a fost responsabila de finantarea proiectului şi proiectarea constructiei, ministerul Educatiei si Tineretului a asigurat supravegherea tehnica a proiectului, iar Consiluil raional Ungheni a asigurat proiectarea si constructia tuturor retelelor ingineresti externe, inclusiv si constructia uniu drum catre liceu, lucrari in suma totala de peste 4 milioane lei.
Mihai Gînga, directorul Liceului a mentionat ca realizarea actuală constituie doar o parte a proiectului, finalizarea acestuia urmînd să se desfăşoare.
Cei care au de cîştigat cel mai mult de pe urma acestei realizări sunt elevii şi părinţii lor care ne-au mărturisit că sunt foarte bucurosi că tinerii din Mărculeşti şi satele vecine vor avea o nouă şcoală cu condiţii de studii mult mai bune.
 Suma proiectului este 1 milin 500 mii de euro. Activitatea Liceului “Elada” a fost stabilită ca o prioritate în vizorul Guvernului Republicii Elene, astfel încît instituţia va beneficia pe viitor de susţinere financiară, iar absolventii cu reuşită deosebită vor beneficia de burse pentru studii in Grecia.

~ de fres pe decembrie 11, 2007.

Lasă un comentariu