Capitala riscă să rămână fără apă

“Apa-Canal” ChisinauOdată cu răcirea vremii, numărul scurgerilor de apă pe străzile municipiului Chişinău a crescut, a comunicat şeful Direcţiei relaţii cu clienţii a SA „Apă-Canal Chişinău”, Mihai Golban. Funcţionarul susţine că diferenţele de temperatură din această perioadă a anului în apa din râul Nistru şi a solului deteriorează ţevile vechi.
Potrivit lui Golban, situaţia s-a agravat din cauza lipsei investiţiilor şi gradului sporit de uzură a sistemelor inginereşti. Aplicarea noului tarif la apă şi canalizare va permite ca, începând cu anul 2008, să fie conservate la nivelul actual scurgerile de apă din reţelele municipale şi nu mai mult. Totodată, Golban a precizat că nivelul de achitare de către populaţie şi agenţi economici, după aplicarea noului tarif, este de circa 100%, fapt ce demonstrează încă o dată că gradul de suportabilitate de 1% a acestor servicii nu este pentru consumatori principala bătaie de cap.
Golban susţine că, dacă administraţia publică locală nu va aloca 5-6 mln. lei pentru reconstrucţia capitală a acestui apeduct uzat, capitala riscă să rămână fără apă. În acelaşi context, viceprimarul mun. Chişinău, Vlad Coteţ, a solicitat conducerii „Apă-Canal Chişinău” să prezinte un deviz de cheltuieli, pentru a fi înaintat spre aprobare Consiliului municipal Chişinău. Coteţ a accentuat necesitatea unor măsuri urgente, în special în ceea ce priveşte schimbarea porţiunilor de apeduct afectat din două zone ale capitalei.

~ de fres pe decembrie 6, 2007.

Lasă un comentariu