Noi presupuneri în cazul Cubreacov

Vlad CubreacovVlad Cubreacov a fost răpit conform unui plan întocmit de fostul ministru al Apărării Valeriu Pasat şi pus în practică de către agentura ĚĂÁ, condusă de Vladimir Antiufeev, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţii transnistrene „Pro Europa”, Boris Asarov. Afirmaţia vine la două zile după ce, în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, Cubreacov spunea acelaşi lucru, dar cu alte cuvinte.
Asarov pregătise încă două teme de discuţie (atitudinea vorbitorilor de limbă rusă faşă de România şi situaţia conflictului transnistrean), dar acestea au fost doar pretexte pentru a organiza conferinţa, lucru recunoscut de el însuşi.
Liderul „Pro Europa” a spus că acestea sunt declaraţiile pe care le-a dus şi la procuratură, „în calitate de martor”. Întrebat dacă nu cumva este omul creştin-democraţilor, Asarov a negat, însă nu a fost destul de convingător, spunând că „dacă un partid, cum e PPCD, şi un ONG au aceleaşi informaţii, asta nu înseamnă decât că spun adevărul”.
Amintim că, acum aproape doi ani, acelaşi Asarov declara în „Flux” că Pasat, împreună cu Iulie Ilaşcu, au pus la cale o lovitură de stat şi că vroiau să-l asasineze pe Roşca. Ulterior, l-a acuzat şi pe Gr. Vieru că ar fi spion rus şi că a participat şi el la pregătirea complotului.

~ de fres pe noiembrie 23, 2007.

Lasă un comentariu