Autorizaţia pentru panourile publicitare din Chişinău „costă” până la 700 de euro

tyty.jpg Reprezentanţii agenţiilor de publicitate au solicitat administraţiei Primăriei capitalei să stabilească un termen clar în care să primească răspuns la solicitările privind amplasarea panourilor publicitare.
Cererea reprezentanţilor agenţiilor de publicitate a venit după ce primarul general Dorin Chirtoacă i-a acuzat că recurg, de multe ori, la mituirea angajaţilor din Primărie, pentru a obţine autorizaţia de amplasare a bannerelor publicitare. Chirtoacă a cerut, în cadrul unei şedinţe de săptămâna trecută, să fie informat atunci când există tentative de mituire a din partea agenţiilor de publicitate, întrucât a aflat că mita pentru amplasarea unui banner publicitar în oraş constituie aproximativ 700 de euro.
În replică, reprezentanţii agenţiilor de publicitate au precizat că, în prezent, nu este stabilit un termen clar, care să oblige Primăria să ofere un răspuns, indiferent dacă acesta este pozitiv sau negativ. Ei au mai specificat că, în multe cazuri, municipalitatea refuză să ofere autorizaţii, privind amplasarea panourilor publicitare, fără a indica vreun motiv întemeiat.
În context, Dorin Chirtoacă a spus că va solicita Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare să proceseze cererile în ordine cronologică. „Nu văd altă formulă de a examina fără imixtiuni şi nediscriminatoriu solicitările certificatelor de urbanism, deoarece în cazul în care actele vor fi întocmite la timp, nu va mai fi nevoie de a oferi recompensă. Rog să fiu informat atunci când va exista vreo plângere în acest sens”, a spus Dorin Chirtoacă.

~ de fres pe noiembrie 13, 2007.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: